el de la vida
El Senyor-Déu va fer néixer de la terra fèrtil tota mena d'arbres que fan goig de veure i donen fruits saborosos. Al mig del jardí hi féu néixer l'arbre de la vida i l'arbre del coneixement del bé i del mal. 
Gènesi 2, 9

al començament, al centre del jardí del paradís hi havia l'arbre de la vida. La vida petita i immensa, esmunyedissa i fidel, bonica i estranya, senzilla i complicada. La vida que no sap de judicis ni de prohibicions, que no et fica en calaixos tancats amb pany i clau. La vida en vena, la vida a mig pulmó, la vida a cor obert. La vida que ets, la vida que crees, la vida que estimes. La vols? Encara hi és, al mig del jardí. Té fruits saborosos que regalimen sucs dolços i fruits àcids que fan ferida a la pell dels llavis. Perd les fulles a l'hivern i esclata un altre cop en primavera. I hi ha hiverns que duren anys i primaveres que són eternes mentre duren. 

encara hi és, l'arbre de la vida, al centre del jardí del paradís, al costat de l'arbre del bé i del mal, el que dóna el discerniment de les coses que sí i les coses que no, del que pots i el que no, del que convé i el que no. L'arbre prohibit, l'arbre maleït. L'arbre que ens fa semblants a Déu, digué la serp, però que de fet ens n'allunya

Quina fruita et sembla més apetitosa?  

Comentaris

Anònim ha dit…


*
has pres la fruita
de l'arbre de la vida?
porta al conèixer.


*

Entrades populars d'aquest blog

el sepulcre buit

Bona Pasqua

SOBRETOT AMB EL QUE NO