digues que m'estimes encara que sigui mentida

Ho deia el llibre de Montserrat Roig que vaig començar a llegir el dia que ella va morir, un diumenge dels meus llunyíssims disset anys, digues que em somies, deia també la cançó, i et prometo que et creuré. Perquè mentre m'ho diguis s'obrirà el món i viuré en les paraules com es viu en la vida, creient-la amb la fe dels conversos, la dels qui han vist passar la mort a prop i s'arrapen als instants com si fossin els últims que els han de veure somriure, plorar, fer l'amor, resseguir amb el dit els camins secrets d'un nom escrit en els vidres entelats. Perquè mentre m'ho diguis no hi haurà res més que la veritat que surt en relleu dels mots i s'enfila per la pell fins a la línia assedegada dels llavis. Digues que m'estimes encara que sigui mentida, que mentre t'escolti els mots no sentiré el silenci orfe de demà, el silenci aspre de l'absència.Comentaris

Sandra D.Roig ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
spark ha dit…
I ara que totes sabem la teva edat... què? :)

És un títol que té màgia, el d'aquest llibre, que recordo de tant en tant.

Una bombolla.
Anònim ha dit…
Que intens...

delesparaules
GLÒRIA ha dit…
La frase, per qui no ho sàpiga, prové de la pel·lícula Johny Guitar i la deia Joan Crawford. Els diàlegs d'aquesta pel·lícula van ser una troballa i així ho demostra el llibre de Montserrat Roig.
Un petó, Sònia!
@Sandra, gràcies, però no em dic Rosa... :-) Un petó!

@Sparkling: doncs res, a felicitar-me quan faci els 38! :-)

@delesparaules: gràcies, una abraçada forta, ens seguim llegint

@GLÒRIA: gràcies per l'apunt, sabia que era d'una peli però no sabia de quina. Una abraçada molt gran! Per cert, continuo amb Ísola, em va agradar el teu apunt al blog.
Eva ha dit…
Digues que m'estimes, encara que sigui mentida... Preciosa frase. Més bonic encara, però, és que sigui veritat. I que, a més, sàpiguen estimar-te com mereixes!

Un plaer seguir-te, com sempre.

Eva
Gràcies, Eva! És doblement bonic, és cert, quan és veritat... :-)
Coralet ha dit…
quin homenatge més i més bonic :-)
andreu ha dit…
...i mentint li deia tota la veritat...
...i ella se la creia... almenys mentre li ho deia
Molts escrits versen sobre la seva darrera obra, segur que la més madura, la que ens fa pensar cap on podia haver continuat la seva creació.

Gràcies per afegir-te a l'homenatge conjunt!
Víctor, gràcies a tu per la feina de recopilació i per animar-nos a participar en l'homenatge.
Una abraçada!
calaix ha dit…
Gran llibre i gran frase, encara que a mi, de fet, em fa ràbia. No crec que siguin bones les mentides, encara que siguin dolçes i menys m'agraden quan no ho són i no som capaços de reconeixer-ho com passa a la pel·lícula. Però la vida, a voltes és complidada... i qui pot jutjar? Si, t'estimo encara que sigui mentida...
Sandra D.Roig ha dit…
Ara, sí, Sònia! un apunt preciós!
una abraçada.

Entrades populars d'aquest blog

el sepulcre buit

SOBRETOT AMB EL QUE NO

Bona Pasqua