tal com heu vingut

(Publicat a "Quaderns d'Illacrua", La Directa, 24.02.2010)
Fotografia: Gianluca Battista
Text: Sònia Moll Gamboa


Ningú no en té ni la més petita idea. Ni ell, naturalment, que us dóna l'esquena i no us mira, que no us mira ara ni us mirava abans, quan us ha clavat les botes a les costelles, ni us mirarà després quan us tanqui en un cotxe i desaparegueu tal com heu vingut, sense res (sense ser). No en té ni idea ningú, ni ell ni la dona que s'ha quedat blanca a uns metres de distància i té la boca oberta i no pot cridar, ni tan sols la noia que s'ha aturat vora d'ella i insulta en veu baixa el de les botes i empresona la ràbia a les mandíbules, és rebel però té seny i sap que aquí tindrà sempre les de perdre. No en tenen ni idea ni elles ni ningú, i molt menys la gent que fins fa uns minuts passejava la seva cansada habitud per la Rambla, amorosida avui potser pel bon temps, l'estiu és a prop i n'hi ha que somien el mateix mar que a vosaltres us omple els malsons; no en tenen ni idea aquests tampoc, els que ara s'esquitllen tan de pressa com poden i aparten la vista, amb vosaltres no fan com amb els accidents de trànsit, que s'embadoquen i fan veure que no però el que volen és mirar i quedar-s'hi clavats com qui s'hipnotitza amb el foc, amb vosaltres no, amb vosaltres, que sou i sereu sempre els altres, fugen apartant els ulls, s'emporten la vergonya o el disgust encaixonats en les passes ràpides, en el gest contrariat, per què veniu ara a sotragar consciències, no puc canviar el món, jo, ara. I no els sotragueu res, ves ara de què es queixen, si no en tenen ni la més petita idea, tampoc ells, del que sou (de qui sou). Tal vegada no ho sabrien ni que us miressin, ni que tinguessin la bona voluntat d'intentar comprendre aquest dolor amb què us voldrien redimir de vés a saber quins pecats (¿o no us consideren, en el fons, pirates, intrusos, il·legals, pàries?). No en tenen ni idea les veus que per unes hores us convertiran en algú a la palestra mediàtica quan tentinegi un altre cop el tema del dia, la SGAE i els drets d'autor i la pirateria infame.

I no en té ni idea qui escriu aquestes ratlles mentre renuncia a comprendre i intenta només desdibuixar els contorns que la separen del buit ple de vertigen dels vostres ulls.Comentaris

Dr. Flasche ha dit…
"No" sabem, "no". "No" en tenim ni idea...
carambolista ha dit…
Este comentario no viene a cuento, no tiene nada que ver con esta buena y dura entrada que comparto...

Te escribo porque he recibido un mail de Les Nits de l'Art de Barcelona, y anuncian que actúa Carlos Chaouen en la Sala Vivaldi el 20 de mayo, y me parece que es uno de tus autores favoritos no?
bueno por si te interesa:
www.lesnitsdelart.net/
síííííííí!!!!! moltíssimes gràcies!!!!

un petó!

Entrades populars d'aquest blog

el sepulcre buit

SOBRETOT AMB EL QUE NO

Bona Pasqua