dissabte, 28 de gener de 2012

ben obertes"Puc estimar-te i no tenir-te.
Deixo ben obertes les finestres de l'amor."
Eduard Canimas, "Puc obrir", Sagrat Cor

Ja ho veus, mai no hauria pensat que algun dia arribaria a dir m'agrada el fred, m'agrada obrir el balcó de casa ara que es fa fosc i sentir l'hivern a les galtes, als pulmons, a les mans. Ja tinc mans que s'acosten als quaranta i l'esquena foradada d'agulles que l'han de salvar de l'escoliosi però la pell ha après a estimar el fred perquè ja no ve de dins i els paisatges d'hivern són tan meravellosos com els dies més bonics d'estiu a l'illa. El fred ja no és la mare que no hi és la mare que no és la terra que s'allunya i només aigua sota els peus per sostenir les primeres passes. El fred ja no és em faltes tu germà infinit ni nenes i gatets d'ulls blaus tancats dins la gàbia de la por. El fred és un record que fa somriure, la bossa calenta que ens posava l'àvia dins els llençols a la casa de Sant Celoni, els plataners despullats del pati i les ganes de posar-se la bufanda i el gorro de llana i els leotards sota els pantalons. El fred d'avui és la bellesa dels dies que no compten les hores. Li obro de bat a bat totes les finestres.

7 comentaris:

Andreu ha dit...

Si tens un bon abric, que faci el fred que hagi de fer. Una abraçada.

penco rematat ha dit...

felicitats per l'entrada, em sembla preciosa
Salut

Dr. Flasche ha dit...

Quan fa fred pero estic tranquil...podria ser el titol d'un llibre. Què passa quan fa fred i estic tranquil? És com tu dius. El fred ve de fora, a dina ens sentim segurs, i el fred es nomea un temps aturat per fregar-se les mans suaus i càlides, per mirar sense presses, per acaronar idees i moments...

Si, les mans calides, fora fa fred, pero dins, dins la llar esta encesa...

GLÒRIA ha dit...

El fred és net i purificador tant com hot ser el foc dels sacrificis.
Bell escrit.

Mariela Parma ha dit...

Muy buena entrada! Te invito a conocer mi blog, participa en solidario en la blogoteca. Y si te parece que merece un voto, desde ya muy agradecida!!! Ya faltan dos días nada más para poder votar!! Hasta el 3/2/12.
Pasa por http://lablogoteca.20minutos.es/todo-preescolar-15750/0/
saludossssss

Joan Fer ha dit...

Aquest fred del que parles es va endinsant dintre teu, així de cop, o potser a poc a poc, et fa adonar-te que seguim vius i que encara ens queda molts dies de fred per viure-hi...
T'acabo de descobrir i m'agrada el teu blog. Et segueixo!:)

la vida té vida pròpia ha dit...

Gràcies als coneguts de sempre i als qui acabeu de descobrir aquest espai. Viurem el fred com vivim els dies de primavera, deixant que sigui. I arribarem a estimar-lo algun dia.

Una abraçada!